ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 50% ΣΤΗΝ ΕΝΑΠΟΜΕΝΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ…

Η ανικανότητα και η ανηθικότητα πάνε πακέτο…

Ο βαθμός του πολιτισμού μιας κοινωνίας μετριέται από το πώς αυτή αντιμετωπίζει τα πιο αδύναμα μέλη της. Γι αυτό και η αιφνιδιαστική εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ για την περικοπή κατά 50% των επιδομάτων για τα τεχνικά βοηθήματα των ασφαλισμένων με αναπηρία, δείχνει μια πρωτοφανή ανηθικότητα. Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις δεσμεύσεις της για όλο και περισσότερες περικοπές, εξαντλεί την αυστηρότητά της στα άτομα με αναπηρία, χειροτερεύοντας τα οικονομικά τους προβλήματα και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.
Οι Οικολόγοι-Πράσινοι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί θα πρέπει οι ΑμΕΑ να θυσιάσουν τις όποιες διευκολύνσεις τους επιτρέπει το κράτος και την όποια αξιοπρέπεια τους αναγνωρίζει, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να διαχωρίσει – μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης – τα άτομα με πραγματική αναπηρία από εκείνα που εξαπατούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να καθιερώσει σύστημα διαφάνειας στις προμήθειες δημόσιας υγείας και να περιστείλει την ασύστολη σπατάλη, διαφθορά και κακοδιαχείριση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων. Βιώσιμη εξοικονόμηση δαπανών θα ήταν να διασφαλίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία χαμηλότερες τιμές για τα είδη αυτά, προκειμένου να τα διαθέτουν σε όσες/όσους τα χρειάζονται.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συμπολιτών μας με αναπηρία για μια ζωή με αξιοπρέπεια και καταδικάζουμε κάθε πολιτική που τους οδηγεί νομοτελειακά σε περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους και στην εξαθλίωση.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γ. Παπανδρέου 1 & Εθνικής Αντιστάσεως, Ηράκλειο
Τηλ 2810-320883
ecogreenscrete@gmail.com
http://ecogreens-crete.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: