ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

124 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγου, το ΔΝΤ δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας

124 χρόνια πέρασαν από την ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγου, όταν οι εργάτες διεκδικούσαν 8 ώρες δουλειά, κατάργηση της παιδικής εργασίας, ελευθερία του συνδικαλισμού και της έκφρασης.
 

124 χρόνια μετά, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα καθιστώντας εφικτή πλέον μια δραστική μείωση των ωρών εργασίας πολύ κάτω από τις 8 ώρες τη μέρα που διεκδικούσαν οι εργάτες του Σικάγου τότε.
 

124 χρόνια μετά, ο άνθρωπος έχει πάει στο φεγγάρι και ταξιδεύει στο διάστημα, όμως δεν κατάφερε να εξαλείψει τη φτώχεια, την πείνα, τις παραγκουπόλεις στον Τρίτο Κόσμο, τη μαζική ανεργία και τους άστεγους ακόμη και στις πλούσιες χώρες, τους πολέμους και τους πρόσφυγες για τον έλεγχο των φυσικών πόρων, του πετρελαίου και του νερού.


Η απληστία των πλουσίων μετέτρεψε ολόκληρες περιοχές σε ερήμους, μόλυνε θάλασσες, αέρα, νερό και εδάφη, εξαφάνισε λαούς και δάση, δηλητηρίασε τα μυαλά των ανθρώπων με τον καταναλωτισμό καλλιεργώντας ως αξία το «να έχεις» αντί το «να είσαι». Έκανε τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς τη φύση, σε τεχνητά νησιά όπως αυτά που φτιάχνουν στο Ντουμπάι, σε πολυκατοικίες – κλουβιά, σε πόλεις – τέρατα απ’ τις οποίες προσπαθούν να αποδράσουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο.

Σήμερα, αυτή η απληστία πλουσίων και μεγάλων εταιρειών επιχειρεί με σκοπό το κέρδος να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα: Κάθε ίχνος δημόσιας υπηρεσίας και προσφοράς (δημόσια σχολεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση), καθετί δημόσιο κι ελεύθερο για όλους (δάση, νερό, παραλίες, ελεύθερους χώρους στις πόλεις). Επιχειρεί να αναιρέσει κατακτήσεις και ανθρώπινα δικαιώματα: δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα στην άδεια, δικαίωμα να διεκδικείς και να επιλέγεις αυτούς που σε κυβερνάνε. Ψηφίζουμε κάποιους να μας κυβερνήσουν και κυβερνάνε οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και οι γραφειοκράτες των Βρυξελών που δεν έχουν εκλεγεί από κανένα! Οι πολιτικοί των δυο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα αλλά και οι πολιτικές οικογένειες στις οποίες ανήκουν (νεοφιλελεύθεροι συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες) παραδίδουν τη χώρα και τη διακυβέρνηση σε ανθρώπους και οργανισμούς στους οποίους δεν έχουν τον παραμικρό έλεγχο οι πολίτες, που δε λογοδοτούν στους πολίτες μέσα από εκλογές.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που επιχειρεί να καταντήσει τους ανθρώπους homo homini lupus (=ο άνθρωπος λύκος για τον άλλο άνθρωπο), τις πόλεις και τον πλανήτη ακατοίκητες περιοχές, πρέπει να αντιτάξουμε ένα αλληλέγγυο και βιώσιμο μέλλον για όλους κι όχι μόνο για εκείνους που έχουν χρήματα ή εκείνους που μπορούν να φύγουν στο διάστημα, σε άλλον πλανήτη.

Όχι στο ΔΝΤ, όχι στις περικοπές δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, επιδόματος αδείας, όχι στις μειώσεις μισθών.

Φρένο στους κερδοσκόπους εντός κι εκτός της χώρας Να πληρώσουν τώρα όλοι αυτοί που κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο της χώρας, όλοι εκείνοι που μας οδήγησαν σε σπατάλη τρισεκατομμυρίων για την Ολυμπιάδα, για τους εξοπλισμούς, όλοι όσοι κερδοσκόπησαν από αυτά κι από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Να πάψει τώρα το κράτος να αποτελεί λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων που διορίζουν χιλιάδες «ημέτερους» σε παχυλά αμειβόμενες θέσεις δημοσίων οργανισμών (ΔΣ ΕΡΤ, ΟΠΑΠ κλπ).

Η λύση είναι στην τοπικοποίηση της οικονομίας:

- στη στήριξη της τοπικής οικονομίας,

- της παραγωγής τοπικών βιολογικών προϊόντων,

- στη στροφή σε μικρές αυτοδιαχειριζόμενες κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που θα παράγουν ενέργεια από ήπιες και ανανεώσιμες πηγές μικρού μεγέθους και για όφελος της τοπικής κοινωνίας,

- στον ήπιο και εναλλακτικό τουρισμό και οικοτουρισμό που σέβεται τη φύση και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτεται,

- στα δίκτυα αλληλεγγύης,

- στη λειτουργία φορέων διαχείρισης στις περιοχές NATURA 2000 που μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην προστασία της φύσης,

- στη στήριξη των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς (σιδηρόδρομος, δημοτικές συγκοινωνίες),

- στη λειτουργία τοπικών λαϊκών συνελεύσεων που θα αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα του τόπου τους και για τη διάθεση των κονδυλίων που αφορούν την περιοχή τους (τοπικός συμμετοχικός προϋπολογισμός)..

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ TΩΝ Ο.Π. ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: