ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ματαιώθηκε η δίκη Τσιτουρίδη εναντίον του ΑΝΤΕΝΑ και του Μ. Τρεμόπουλου

Ματαιώθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη του κ. Γιάννη Τσιτουρίδη εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ και του στελέχους των Οικολόγων Πράσινων και νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Ο αδελφός του πρώην υπουργού κ. Σάββα Τσιτουρίδη ζητούσε με αγωγή το ποσό τους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με το αιτιολογικό ότι οι εναγόμενοι παρουσίασαν τον ίδιο ως συνεργαζόμενο με πρόσωπα, στα πλαίσια της «παρέας Βρυξελλών» και αναπτύσσοντας παρασκηνιακή και εξωθεσμική δραστηριότητα. Επίσης, ότι μια από αυτές τις δραστηριότητες, στην οποία συμμετείχε και ο κατηγορούμενος για τα εγκλήματα της εκβίασης και της δωροληψίας κ. Πανάγος Αναγνωστόπουλος, ήταν ότι άσκησε πιέσεις προκειμένου να οδηγηθεί σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.» ο κ. Χρήστος Κοσκινάς.


Με παραπλήσιο περιεχόμενο, συζητήθηκε ήδη και αναμένεται σύντομα η απόφαση για μια άλλη αγωγή τους ενός εκατομμυρίου ευρώ του κ. Γιάννη Τσιτουρίδη εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και του κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Η απάντηση του κ. Τρεμόπουλου ήταν ότι έμεινε στην πολιτική ουσία των πραγμάτων και δεν επεκτάθηκε ούτε και αποσκοπούσε σε πολιτικές επιθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε ενώ η όποια αναφορά στον κ. Γιάννη Τσιτουρίδη έγινε στα πλαίσια άσκησης πολιτικής κριτικής σε παράγοντες του χώρου της Νέας Δημοκρατίας για την ακολουθούμενη πολιτική όσον αφορά τον τομέα των τροφίμων. Πολιτική κριτική η οποία «υπαγορεύθηκε από απολύτως δικαιολογημένο ενδιαφέρον», όπως κατέθεσε και ο μάρτυρας του κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας και «απορρέει ως υποχρέωση από την ιδιότητά του ως μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και κατ΄ επανάληψη εκλεγέντος νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης» και μάλιστα «με καταγεγραμμένη πολιτική ταυτότητα και προσωπικό ήθος». «Η Ομάδα Βρυξελλών», είπε ο κ. Δρίτσας, είναι πολιτικός όρος, καταγεγραμμένος στην ελληνική πολιτική φιλολογία ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ».

Γίνεται φανερό ότι η εντεινόμενη αυτή πρακτική, οι αγωγές εκατομμυρίων ευρώ εναντίον ενεργών πολιτών, δημοσίων προσώπων και δημοσιογράφων, στην ουσία θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το δικαίωμα της δημοκρατικής έκφρασης των στοχασμών και της πολιτικής ελευθερίας, αφού επιδιώκεται η επιβολή κυρώσεων σε βάρος όποιου εκστομίζει ένα όνομα, όχι για να το συνδέσει με έκνομες δραστηριότητες ή προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς αλλά απλώς και μόνο για να το συνδέσει με πολιτικές δραστηριότητες, έχοντας δικαιολογημένο πολιτικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: