ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Να απαντήσουμε με έμπνευση στο νεοναζιστικό υπόκοσμο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το σύγχρονο νόημα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το όραμα ενός κράτους δικαίου και ισονομίας, χωρίς βία και αυταρχισμό, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας, χωρίς διαφθορά και παρακμή. Σαράντα χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χρειάζεται να γίνει μια συνολική αποτίμηση της αξίας της Δημοκρατίας, των κατακτήσεων αλλά και των προβλημάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Δυστυχώς, νέοι άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν τι ήταν ακριβώς η χούντα και ο φασισμός, στηρίζουν ή ανέχονται το νεοναζιστικό υπόκοσμο στη Βουλή. Για να πειστεί, όμως, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να γνωρίσει και αυτή η γενιά τις βάρβαρες πρακτικές του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» των κυρίαρχων τάξεων, δηλαδή τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες, τα στρατοδικεία, τις φυλακίσεις χιλιάδων δημοκρατών, τις εξορίες, το κυνήγι των μακρυμάλληδων, των ομοφυλόφιλων, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό, τη λογοκρισία, την απαγόρευση βιβλίων... Αρκεί να εμπνευστεί σε νέες αξίες.

Η αντίσταση στη χούντα τότε, σήμερα σημαίνει αντίσταση σε αντιδημοκρατικές επιλογές, στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, στη διαφθορά, στο λαϊκισμό, στη βία, στην πατριδοκαπηλία, στο καταστροφικό αναπτυξιακό μοντέλο, στα κυρίαρχα καταναλωτικά πρότυπα. Σημαίνει, ακόμη, απόρριψη των πολιτικών που αναπαράγουν την κρίση σε πολιτικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Σημαίνει νέους αγώνες για ενίσχυση της ολιστικής παιδείας, για πρόσβαση όλων στα συλλογικά αγαθά, στην ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δημιουργικό πνεύμα, για πράσινες καινοτομίες, για νέες πολιτικές και δίκαιες κοινωνικές λύσεις, βασισμένες στην ευρεία συμμετοχή και δράση των πολιτών, στην αξιοπρέπεια, τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη.
 
Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούν την επέτειο του με τη συμμετοχή τους στις πορείες της Κυριακής. Αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τη συνεκπρόσωπο Τύπου Μάγκυ Δούση κατέθεσε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: