ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Αξιοπρέπεια, βιωσιμότητα, αλληλεγγύη το σύγχρονο πρόταγμα του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση, δήλωσε:

"Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανό ακόμα και αν κάποιοι θέλουν σήμερα να το αμφισβητήσουν. Ο αγώνας πρέπει να είναι επίμονος και η αλληλεγγύη παρούσα περισσότερο σήμερα από ποτέ στην πρόσφατη ιστορία. Ας ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας απέναντι στα εκφυλιστικά φαινόμενα των καιρών.
Ο εκφασισμός της κοινωνίας και η ασύστολη καταστολή πρέπει να απαντηθεί με την ευρεία συμμετοχή και δράση των πολιτών, με ένα κοινό αίσθημα για αλλαγή. Οι σημερινοί αγώνες δεν είναι απέναντι σ' ένα δηλωμένο απολυταρχικό καθεστώς, αλλά απέναντι σε μια σταδιακή υποβάθμιση της ζωής μας.

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου με έμπρακτη διεκδίκηση για μια ζωή με αξιοπρέπεια που σέβεται το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο.
"

Η επέτειος του Πολυτεχνείου οφείλει να μας θυμίζει την αξία της δημοκρατίας και να μας εμπνέει για τη διεκδίκηση ενός κράτους δικαίου και ισονομίας.  Η αντίσταση στη χούντα τότε, η αντίσταση στον εκφασισμό του σήμερα, στα απανωτά κρούσματα βίας που στρώνουν το χαλί του, αλλά και στη διαφθορά που οδηγεί στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, ας είναι το μέλημα μας. Κοντά σ' αυτά, είναι η ώρα απέναντι στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας που απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο παραμένοντας στην εξουσία, να υψώσουμε τη φωνή της διεξόδου από την κρίση.

Είναι η ώρα για αλλαγή των πολιτικών που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Για ανατροπή του παρηκμασμένου πολιτικού σκηνικού αλλά και για ενίσχυση της ολιστικής παιδείας που αποτελεί το πραγματικό όπλο της κοινωνίας.

Τώρα που η ευημερία των αριθμών έχει παρέλθει, χρειάζεται πλήρης αλλαγή στόχων και προτεραιοτήτων. Στο αναπτυξιακό μοντέλο, στην παραγωγική διαδικασία, στα καταναλωτικά πρότυπα που επικράτησαν. Στη διαχείριση και στην πρόσβαση όλων στα συλλογικά αγαθά, στην ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία, τους εκπαιδευτικούς στόχους. Σε μια νέα φορολογική νομοθεσία, που θα έχει σαφή αναδιανεμητικό χαρακτήρα και θα πρωτοστατεί στην αλλαγή του προσανατολισμού της οικονομίας. Σε επενδύσεις στους τομείς που η χώρα μας είναι απελπιστικά ουραγός και αποσκοπούν στην αειφορία και τη βιωσιμότητα. Σε μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία όλων των πολιτών και την προστασία των αδυνάτων. Σε αντιλήψεις που εμπεδώνουν τη συλλογικότητα και την κοινωνική συνοχή. Είναι η ώρα να αντιπροτείνουμε περισσότερη Ευρώπη, βασισμένη στην αλληλεγγύη, στις θεσμικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, στην πράσινη καινοτομία, σ' όλα αυτά που κατέστησαν πρωτοπόρο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Είναι η ώρα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες απέναντι στους νέους και τις επόμενες γενιές, που πληρώνουν δυσανάλογο τίμημα για τις επιλογές των μεγαλυτέρων.

Αυτό που μένει επίκαιρο στην εποχή του Μνημονίου από εκείνη τη φοιτητική εξέγερση μιας μακρινής πια εποχής, είναι η δυνατότητα να τα βάζουμε με εξουσίες πολύ ισχυρότερες, να διαμορφώνουμε το δικό μας κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό. Να επανανακαλύψουμε ότι η συλλογικότητα και η Μη Βία φέρνουν πολύ αμεσότερα αποτελέσματα από ανέξοδες κορώνες και πολιτικαντισμούς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου προβάλλοντας το στίγμα των απαιτήσεων σύγχρονων αλλαγών, που στον καιρό της κρίσης είναι περισσότερο επιτακτικές από ποτέ.

Για κοινωνικές λύσεις βασισμένες στην αξιοπρέπεια, τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: