ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Διαβούλευση για εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση

Το στρογγυλό τραπέζι των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων με το Ντάνυ Κον Μπεντίτ και τη Ρεμπέκκα Χάρμς

Αναζητώντας ένα σχέδιο για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή


Βασικός στόχος της επίσκεψης που πραγματοποίησαν την Τρίτη 27/3 στην Αθήνα οι συμπρόεδροι των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, ήταν για να διερευνήσουν, σε συνεργασία με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, τρόπους για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και τη στροφή της προς την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή. Άλλωστε, οι ίδιοι και γενικότερα οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στα μονόπλευρα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που πλήττουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης οι Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χαρμς συμμετείχαν σε στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος με θέμα την αναζήτηση σχεδίου που θα περιλαμβάνει τους προαναφερόμενους στόχους. Στο στρογγυλό αυτό τραπέζι διαλόγου, προσκλήθηκαν συγκεκριμένοι φορείς που μπορούν, μέσα από ένα δομημένο διάλογο, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, το οποίο θα προωθηθεί από τους Πράσινους για υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο Υπουργών. Η συζήτηση ήταν ένα επιπλέον βήμα σε μια συστηματική προσπάθεια που έχουν αναλάβει οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, για να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία με στόχο την έξοδό της από την πολύπλευρη κρίση.

Στο στρογγυλό τραπέζι πήραν τον λόγο περίπου 30 εκπρόσωποι φορέων, που κατέθεσαν προτάσεις για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή (ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση). Οι Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεβέκα Χαρμς ευχαρίστησαν για την όλη ενημέρωση που τους έγινε και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν και κατατέθηκαν γραπτώς όπως σχεδιάστηκε εξαρχής. Διαβεβαίωσαν ότι οι κατατεθειμένες προτάσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και το τελικό αποτέλεσμα θα επιχειρηθεί να κατατεθεί στην Ολομέλεια ως πρόταση στήριξης και αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Οικονομίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες

Δεν υπάρχουν σχόλια: