ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων χαιρετίζουν την άνοδο των οικολογικών συνδυασμών στις τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα είχαμε και διπλασιασμό των ποσοστών τους.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 4,1% από 1,53% το 2009, στο Νότιο Αιγαίο 3,86% από 2,35%, στην Κεντρική Μακεδονία 3,1% από 2,19%, στην Αττική 4,1% από 3,99%, στην Α. Μακεδονία 3% από 1,53%, στη Θεσσαλία 2,73% από 1,87%, στο Βόρειο Αιγαίο 3,22% από 2,11%, στη Κρήτη (ψηφοδέλτιο συνεργασίας) 3,85% από 2,49%, στην Πελοπόννησο 1,92% από 1,75%.


Εκλέγονται 9 οικολόγοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε 8 Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία, Πελοπόννησος), ενώ σε άλλες 3 Περιφέρειες (Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο) εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι σε ψηφοδέλτια συνεργασίας. Μόνο στην Ήπειρο δεν θα είναι παρούσες οι οικολογικές ιδέες στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των οικολογικών ιδεών, μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις, ότι η οικολογία, μετά το Ευρωκοινοβούλιο, είναι πλέον παρούσα και στις τοπικές κοινωνίες. Οι οικολογικές ιδέες, με αφορμή και την παρουσία των οικολογικών ψηφοδελτίων, μπόλιασαν αρκετούς άλλους συνδυασμούς, που προσάρμοσαν ανάλογα τις θέσεις τους για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τη στροφή στη βιολογική γεωργία, για την προστασία των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου, για τους ποδηλατόδρομους και τα δικαιώματα των πεζών στις πόλεις, για την ανάγκη προώθησης θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι αυτοί που προωθούν καταστροφικές επενδύσεις για το περιβάλλον, την περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων θα μας βρουν μπροστά τους μέσα στα νέα τοπικά συμβούλια και στα κοινωνικά κινήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: