ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην γενική απεργία

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ...

Η αυταπάτη της προσωπικής ευημερίας και των ατομικών λύσεων καταρρέει μαζί με το μύθο της παθητικής κατανάλωσης. Παράλληλα συνειδητοποιούμε ότι η αγοραστική δύναμη δεν μπορεί να καλύψει συλλογικά αγαθά που δεν αποτιμώνται σε χρήμα αλλά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. Η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε δεκαετίες σπατάλησε φυσικούς, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν «εξ αδιαιρέτου» βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Τώρα, είναι ο μέσος πολίτης που καλείται να σηκώσει τα βάρη από την κατάρρευση αυτής της αδιέξοδης οικονομίας που είχε από την αρχή ημερομηνία λήξης, η πρόκληση σήμερα είναι να μη μείνουμε απλώς στην άμυνα.


Πρέπει να υπάρξει άμεση κάθαρση του πολιτικού κόσμου και εξυγίανση των δημοσίων υπηρεσιών. Μόνο σε μια τέτοια βάση μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, ώστε στην συνέχεια «να βάλει και η κοινωνία και την δική της πλάτη».

• Πιστεύουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη, θέλουμε δίκαιη κατανομή των βαρών, υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, μέτρα που δε θα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και δε θα εκτοξεύουν την ανεργία στα ύψη.

• Θέλουμε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που να εστιάζει όχι μόνο στα δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά να αντιμετωπίζει και την κρίση προσανατολισμού της πραγματικής οικονομίας, το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής, την κρίση στο περιβάλλον, το κλίμα και τους φυσικούς πόρους.

• Απαιτούμε μια Ευρώπη που να αναγνωρίζει και να παίρνει τις δικές της ευθύνες και να παίξει το ρόλο της ισορροπώντας τον ανταγωνισμό με τη συνεργασία, ρυθμίζοντας αποτελεσματικά τις χρηματαγορές, δημιουργώντας ένα κοινό πλαίσιο φορολογικής και οικονομικής πολιτικής μαζί με ένα δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνική συνοχή, προωθώντας αποφασιστικά την αναγκαία πράσινη στροφή στην οικονομία.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια η κοινωνία έχει την ευκαιρία να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητές της και να προτάξει τη συλλογικότητα έναντι του ατομικισμού.

• Να απαιτήσει την προάσπιση των συλλογικών αγαθών και την ποιότητα ζωής, που αποτελεί δικαίωμα όλων και δε μπορεί να στηρίζεται μόνο στην αγοραστική δύναμη.

• Να δημιουργήσει άλλες ανθρώπινες σχέσεις, προσφοράς και εμπιστοσύνης, θέτοντας τις βάσεις για ισχυρή Κοινωνία Πολιτών και για εκτεταμένους θεσμούς κοινωνικής οικονομίας πέρα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον κλασσικό δημόσιο τομέα.

Με αυτή την οπτική, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είμαστε παρόντες και στη γενική απεργία της 11ης Μαρτίου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: