ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το Σχέδιο «Καλλικράτης» της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης προωθείται χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αποτίμηση και αξιολόγηση της προηγούμενης μεταρρύθμισης του «Καποδίστρια», χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί σημαντικά ζητήματα, όπως τα γεωγραφικά όρια των νέων Δήμων και με πολλές ασάφειες όσον αφορά τις αρμοδιότητες, τους πόρους και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Υπάρχουν και άλλα ανοικτά ζητήματα όπως το σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και η ασφυκτική παρουσία της κεντρικής διοίκησης. Το βέβαιο είναι ότι δημιουργείται ένα νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση κυρίως με τα αιρετά Περιφερειακά συμβούλια και τις συνενώσεις των Δήμων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηρακλείου σας προσκαλούν σε ανοιχτή συζήτηση, την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Σεμιναρίων (3ος όροφος) του κτιρίου του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, με θέμα «Οι προοπτικές για πράσινη δημοκρατική αποκέντρωση σε Περιφέρειες και Δήμους».

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με την εισήγηση του συντονιστή της Θεματικής Ομάδας των Οικολόγων Πράσινων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Κώστα Διάκου.

Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: