ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΟΧΙ

Με αφορμή την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε:

"Η εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε στη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών που πρωτοστάτησαν στον πόλεμο έτσι ώστε να μην επαναληφθεί πλέον στην Ευρώπη η βαρβαρότητα του πολέμου.

Με την ευκαιρία της επετείου του ΟΧΙ οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ επισημαίνουν ότι η μόνη λύση για να επιλυθούν στη γειτονιά μας προβλήματα ασφάλειας που έχουν τις ρίζες τους στους προηγούμενους αιώνες, είναι να κάνουμε τον πόλεμο αδιανόητο μετατρέποντας την περιοχή μας συνολικά σε ευρωπαϊκή γειτονιά.

Σε κάθε εποχή διαμορφώνονται διαφορετικά ερωτήματα στα οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε με μεγάλα ΝΑΙ ή μεγάλα ΟΧΙ. Ένα σύγχρονο και ξεκάθαρο ΟΧΙ πρέπει να πούμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος, την αλλαγή του κλίματος, τη διαφθορά, την κυριαρχία ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης και του ασύλου, την χρήση ή την απειλή χρήσης βίας είτε στις διακρατικές σχέσεις είτε στις κοινωνικές αλλά και τις ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Η αγάπη για τη χώρα μας πρέπει να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Σημαίνει να προχωρήσουμε γρήγορα σε αλλαγές πολιτικών και συμπεριφορών για την προστασία του κλίματος, να προστατεύουμε τα δάση και τον φυσικό και πολιτισμικό μας πλούτο, να βελτιώσουμε τη ζωή όλων, να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να σταματήσουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να ‘ναι, να προστατέψουμε τις θάλασσες και τις ακτές μας.

Η αγάπη για τη χώρα μας πρέπει να σημαίνει ότι νοιαζόμαστε για την αντιμετώπιση των νέων σοβαρών απειλών, όπως είναι η απώλεια 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων παράκτιας ζώνης, η καταστροφή παραγωγικών δραστηριοτήτων και φυσικών οικοσυστημάτων, η απώλεια δασών, η μείωση των βροχοπτώσεων και η κρίση της γεωργίας στην περιοχή μας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής μέσα στον αιώνα που διανύουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: