ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης στις δικαστικές φυλακές των Χανίων. Οι άθλιες συνθήκες κράτησης, ο πληθωρισμός των κρατουμένων, οι κρατούμενοι που κοιμούνται στο πάτωμα γιατί δεν επαρκούν τα κρεβάτια, οδήγησαν στην εξέγερση στις δικαστικές φυλακές των Χανίων.

Η εικόνα αυτή των φυλακών των Χανίων προσβάλλει τη δημοκρατία της χώρας μας, τη δημοκρατική και ανθρωπιστική παράδοση των Χανίων και της Κρήτης. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα:

· Σε μεταγωγή κρατουμένων σε άλλες φυλακές, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας χωρίς κρεβάτι.
· Σε βελτίωση συνολικά των συνθηκών κράτησης στις φυλακές. Τα βασανιστήρια στη χώρα μας μετά τη χούντα απαγορεύτηκαν, η φυλάκιση δεν μπορεί να είναι βασανιστήριο ούτε εκδίκηση. Το Σύνταγμα και οι νόμοι μιλάνε για φυλάκιση για σωφρονισμό.
· Τήρηση των υποσχέσεων που έδωσε η κυβέρνηση κατά τη μεγάλη απεργία των φυλακισμένων για αποφυλάκιση κρατουμένων.
· Σε διερεύνηση των συνθηκών θανάτου κρατουμένης που πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις στις φυλακές και βρέθηκε νεκρή δεμένη κατά τη μεταγωγή της με καράβι στην Κρήτη.
· Σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μην φυλακίζονται οι τοξικομανείς μαζί με τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι τοξικομανείς πρέπει να αντιμετωπίζονται ιατρικά και όχι ποινικά.
· Σε νομιμοποίηση και καταγραφή των μεταναστών, ώστε να πάψουν να αποτελούν θύματα άγριας εκμετάλλευσης ή να εμπλέκονται σε παράνομα κυκλώματα.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: