ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καταγγέλλουν τη δολοφονική απόπειρα με βιτριόλι εναντίον της συνδικαλίστριας Κωσταντίνας Κούνεβα, γραμματέως του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων από τραμπούκους - δολοφόνους στην υπηρεσία εργολάβων-εργοδοτών.

Η Κ. Κούνεβα βρισκόταν στο στόχαστρο για πολύ καιρό, επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό διαφόρων χώρων, όπου οι εργοδότες-εργολάβοι συστηματικά τους πληρώνουν λιγότερα από τα νόμιμα, με διάφορες αυθαίρετες μεθοδεύσεις.

Η περίπτωση αυτής της επίθεσης δείχνει τόσο το καθεστώς μαφίας που τείνει να γίνει καθημερινότητα σε πολλούς χώρους εργασίας, όσο και τις ευθύνες του ελληνικού κράτους, που ανέχεται και υποθάλπει τις κάθε είδους εργολαβικές αυθαιρεσίες. Τις υποθάλπει με τη νομοθεσία που υποχρεώνει, ουσιαστικά, δημόσιους φορείς να βασίζονται σε ιδιωτικά συνεργεία για τον καθαρισμό, και τις ανέχεται, με την αδυναμία ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το συνεργείο της Κ. Κούνεβα δουλεύει για λογαριασμό του Η.Σ.Α.Π.

Καλούμε όλους και όλες να συμπαρασταθούν στην Κ. Κούνεβα που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε σοβαρή κατάσταση (και ηθικά και οικονομικά-έχει ανοίξει λογαριασμός στην Τρ. Πειραιώς 5012019021 277-Decheva Elena Kueva Kostadinka Nikolova), και επισημαίνουμε πως είναι ευθύνη όλων μας να στματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας στον κλάδο αυτό των εργαζομένων στον καθαρισμό, όπως και σε άλλους αντίστοιχους.

Η Συντονιστική Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης Χανίων των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: