ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Φωτιά στον Ομαλό για να επικρατήσει "άκρα του τάφου σιωπή";

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του οικολογικού κινήματος, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά – εμπρησμό (μεσάνυχτα!) σε αγροτική οικία - κούμο στελέχους του οικολογικού κινήματος στον Ομαλό, μια πυρκαγιά, που αν δεν είχε γίνει εγκαίρως αντιληπτή και δεν είχαν επέμβει οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μπορούσε να είχε κατακάψει ολόκληρο τον Ομαλό.

Προφανώς κάποιοι αν δεν μπορούν να συνεχίσουν ανεξέλεγκτοι να αυθαιρετούν και να παρανομούν, δεν τους νοιάζει κι αν καεί ολόκληρος ο Ομαλός και τα Λευκά Όρη.
Η δράση του οικολογικού κινήματος που καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες, την καταστροφή της φύσης και του τοπίου, την καταπάτηση της δημόσιας γης στον Ομαλό και αλλού, έχει ενοχλήσει κάποιους, που αντιδρούν σπασμωδικά με τέτοιες κινήσεις.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τα κόμματα και τους βουλευτές των Χανίων να πάρουν ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας τέτοιες ενέργειες, καταδικάζοντας την αυθαιρεσία και την καταπάτηση της δημόσιας γης στον Ομαλό, καταδικάζοντας απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης της διαφορετικής άποψης, αυτών που αγωνίζονται να προστατέψουν τη φύση και το δημόσιο συμφέρον.

Ενέργειες όπως ο εμπρησμός αυτός εντάσσονται στην ίδια φασιστική λογική που οδήγησε κάποιους στην τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στις επιθέσεις κατά μεταναστών αλλά και κατά στελεχών της αστυνομίας που είχαν ενοχλήσει κυκλώματα παρανομίας και αυθαιρεσίας. Τώρα, έφτασαν να απειλούν την περιουσία στελεχών του οικολογικού κινήματος, ενώ μια σειρά παρόμοιων αυθαίρετων και παράνομων ενεργειών έχουν γίνει στον Ομαλό.

Καλούμε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τους φορείς του νομού να απομονώσουν πολιτικά και ηθικά όλους αυτούς που καταπατούν τη δημόσια γη, καταστρέφουν τη φύση και προβαίνουν σε τέτοιες φασιστικές ενέργειες όπως ο εμπρησμός και οι επιθέσεις, διευκολύνοντας το έργο της Δικαιοσύνης για την τιμωρία των δραστών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο τρόμος, η αυθαιρεσία κι η καταστροφή της φύσης στο νομό Χανίων. Όλοι έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τη φύση και τον πολιτισμό που κληρονομήσαμε, τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης που κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες.

Από δικής μας πλευράς πάντως δηλώνομε ότι η βία κι οι προσπάθειες τρομοκράτησης το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν είναι να γίνει πανελληνίως και διεθνώς γνωστή η κατάσταση που επικρατεί με τις αυθαιρεσίες και παρανομίες ορισμένων, πράγμα που ούτε τις παρανομίες τους θα διευκολύνει, ούτε το νομό μας και την Κρήτη θα ωφελήσει, μιας και θα αποτελέσει πηγή δυσφήμησης των Χανίων και της Κρήτης. Πρόσφατα άλλωστε είναι τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο για την βάναυση συμπεριφορά ορισμένων κατά αδέσποτων ζώων, για την αυθαιρεσία και τις παρανομίες που επικρατούν σε περιοχές της Κρήτης. Εάν πράγματι θέλουν να έχουμε τουρίστες και να έχει μια ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη ο Ομαλός κι η Κρήτη, τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν μια για πάντα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: