ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης καταδικάζουν έντονα την απαγωγή πολίτη

Ψήφισμα της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης των Οικολόγων Πράσινων Κρήτης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης καταδικάζουν έντονα το πρωτοφανές γεγονός της απαγωγής, κράτησης για ώρες και βάναυσης μεταχείρισης ενός πολίτη από κουκουλοφόρους με αστυνομικά χαρακτηριστικά, προφανώς λόγω της ιδεολογικής του τοποθέτησης.


Παρόμοιες καταστάσεις είχαμε ζήσει πρόσφατα και με τις απαγωγές Πακιστανών μεταναστών και τώρα επιχειρείται να μεταφερθεί αυτή η πρακτική και το νησί της Κρήτης. Η υπόθεση θυμίζει σκοτεινές εποχές και πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων, αποτελεί βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικίνδυνη κατάχρηση εξουσίας και πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη στάση κομμάτων και φορέων, όπως του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και περιμένουμε ανάλογες αντιδράσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό ελπίζουμε ότι η εισαγγελική αρχή θα αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα την καταγγελία και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα της έρευνας για την απόδοση των ευθυνών και την αποκάλυψη των δραστών, όποιοι και αν είναι, απ’ όπου και αν προέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: