ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων για συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ενημέρωση των βουλευτών. Οι Τάσος Κρομμύδας, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης επισκέφθηκαν στη Βουλή τα γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν σύντομες συναντήσεις με εκπροσώπους των τεσσάρων κομμάτων. Παρουσίασαν εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό, για το οποίο σημειώνουν ότι αποτελεί "ζήτημα πολιτικής και όχι λογιστικής".


Βασική εκτίμηση των Οικολόγων Πράσινων είναι ότι τα οικονομικά των Ταμείων θα ήταν τελείως διαφορετικά, αν δεν έλειπε μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους που αφαιρέθηκαν ή χάθηκαν με ευθύνη του κράτους. Πριν επιμερίσουμε λοιπόν τις συνέπειες στους ασφαλισμένους, οφείλουμε πρώτα να αναζητήσουμε τρόπους να επιστρέψουν στην κοινωνική ασφάλιση τα χρήματα που της ανήκουν και να θωρακιστούν οι πόροι της για το μέλλον.

Με δεδομένο ότι κάθε λίγα χρόνια έχουμε ένα νέο γύρο περικοπής δικαιωμάτων ως (προσωρινής) ανάσας στο σύστημα, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν ότι δεν αρκεί η απλή αντίσταση στα υπό εξαγγελία κυβερνητικά μέτρα. Χρειαζόμαστε έναν ανοικτό διάλογο συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων, αλλά και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, για να διαμορφώσει την "αντιπρόταση της κοινωνίας" για το ασφαλιστικό.

Ένας τέτοιος διάλογος, για μεταρρυθμίσεις χωρίς περικοπή δικαιωμάτων, προτείνεται να περιλάβει τρόπους επιστροφής των κεφαλαίων που στερήθηκε η κοινωνική ασφάλιση, ρυθμίσεις που περιορίζουν την εισφοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία, αλλά και διαμόρφωση νέων ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αντιστοιχούν στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες. Συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα αυτά, καταθέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε αναλυτικό κείμενο που μοιράστηκε στις θυρίδες όλων των βουλευτών και υπάρχει ολόκληρο στη διεύθυνση http://www.ecogreens.gr/Theseis/EG_AsfalistikoApofasPS_071215.pdf

Την "επίσκεψη" στη Βουλή θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες και επαφές των Οικολόγων Πράσινων για το ασφαλιστικό. Ήδη οργανώνεται στις 20/2 σύσκεψη με γυναικείες οργανώσεις για τις ιδιαίτερες πτυχές που αφορούν τις γυναίκες, ενώ έχει ζητηθεί συνάντηση και με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: