ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Όχι στην TTIP!

Συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή μέρα δράσης κατά της ΤΤΙΠ, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) είναι μία συμφωνία που προβλέπει ουσιαστικά την εναρμόνιση των προδιαγραφών της αμερικανικής και ευρωπαϊκής αγοράς ελαχιστοποιώντας τους «φραγμούς» μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. Ωστόσο αυτά τα «εμπόδια» που εντοπίζει αυτή η συμφωνία είναι τα πολυτιμότερα κοινωνικά κεκτημένα μας όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η διατροφική ασφάλεια, οι περιορισμοί στη χρήση τοξικών χημικών, ο σεβασμός του ψηφιακού απορρήτου κ.ά. Με άλλα λόγια, το διακύβευμα δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Πρόκειται για διαπραγματεύσεις που γίνονται εν κρυπτώ, χωρίς τον απαραίτητο δημόσιο διάλογο και με πλήρη έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με όλα τα Πράσινα (και όχι μόνο) κόμματα της Ευρώπης τάσσονται σθεναρά απέναντι στην TTIP, θεωρώντας ότι αποτελεί ταφόπλακα για το κράτος δικαίου, τη δημοκρατική αρχή της λογοδοσίας και κατ' επέκταση του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος, στο βωμό της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών εταιριών.

Από τα πιο επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας είναι η ISDS (Επίλυση Διαφορών Κράτους - Επενδυτών) η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες να μηνύουν τα κράτη όταν ψηφίζουν νομοθεσίες που είναι απέναντι στα συμφέροντά τους! Αυτή η ρύθμιση γίνεται ακόμη πιο προβληματική δεδομένου ότι δε θα έχουν αυτό το δικαίωμα ούτε κράτη, ούτε πολίτες παρά μόνο οι εταιρείες!

Είναι φανερό ότι η TTIP είναι μία εξαιρετικά σοβαρή απειλή στην Δημοκρατία και αποτελεί ουσιαστικά μία ενίσχυση της επιρροής των εταιριών, καθώς θα μπορούν να «ελέγχουν» τις νομοθεσίες πριν ακόμα κατατεθούν!

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην σκανδαλώδη αυτή συμφωνία. Στην ACTA οι πολίτες τα καταφέραμε, μπορούμε κι εδώ!

Όλοι το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οικολόγοι Πράσινοι
Π.Κ. Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: