ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Για την αποχώρηση του Νίκου Χρυσόγελου


Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του με το ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων με δήλωσή του στις 2 Φεβρουαρίου 2014. Αργότερα αποχώρησε από το κόμμα και σήμερα συμμετέχει ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του νέου πολιτικού σχηματισμού «Πράσινοι, δημιουργία-αλληλεγγύη-οικολογία».

Η συνέλευση της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης των Οικολόγων Πράσινων στις 12 Ιανουαρίου 2014 με ομόφωνη πρότασή της προς το Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαρτίου 2014 τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «...τυχόν παραίτηση του Νίκου Χρυσόγελου θα είναι σοβαρό πλήγμα για την ενότητα και την ισορροπία της φυσιογνωμίας των Οικολόγων Πράσινων. Υπό τις κρίσιμες συνθήκες τις οποίες διανύει η χώρα μας, ο βασικός φορέας της πολιτικής οικολογίας δεν έχει την πολυτέλεια να μηδενίσει το κοντέρ ή να διασπαστεί, αντίθετα πρέπει να σταθεί πιο ενωμένος, πιο πλουραλιστικός και πιο δυνατός από ποτέ».

Αντίστοιχα η συνέλευση των μελών των Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στις 20.3.2014 στη Θεσσαλονίκη στην απόφασή της αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «Τα μέλη εκφράζουν τη βαθειά λύπη τους για την αποχώρηση από το κόμμα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου. Ταυτόχρονα δηλώνουν πως γνωρίζουν πολύ καλά τους "ηθικούς αυτουργούς" μιας τέτοιας κίνησης, αυτούς οι οποίοι τους τελευταίους μήνες οδηγούν το κόμμα στο διχασμό, την ηθική και πολιτική απαξίωση...».

Το πλήρες κείμενο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: