ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Επιτέλους ένα τέλος στην ανοχή!

Επιτέλους η Δημοκρατία σταματά την ανοχή στην εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζιστών.

Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται σοβαρά η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αίτημα που κάποιοι καταθέτουμε καιρό τώρα και εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Ήδη από το 2009 οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε ζητήσει την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση ενάντια σε Έλληνες και ξένους με ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα και τρομοκράτηση, φέρνοντας το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο και παίρνοντας ενθαρρυντικές απαντήσεις γι’ αυτό. Η αδράνεια ή η ατολμία των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν, όταν ακόμα η οργάνωση βρισκόταν στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, το κλίμα του εθνολαϊκισμού που είχε αναπτυχθεί την προηγούμενη 20ετία στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τη διαφθορά και την οργή για την κοινωνική εξαθλίωση που έφεραν οι μνημονιακές πολιτικές, έθρεψαν την εγκληματική αυτή συμμορία και την αναβάθμισαν σε κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να γίνει με ψυχραιμία και με σεβασμό στο νόμο και στα δικαιώματα, με βάση τις εγκληματικές πράξεις στις οποίες εμπλέκονται τα στελέχη της και το μίσος που καλλιεργούν και όχι την πολιτική δραστηριότητα και την ιδεολογία της, όσο απεχθής και αν είναι. Η μέχρι τώρα αδράνεια και οι βαριές ευθύνες του πολιτικού συστήματος και της αστυνομίας δεν μπορούν να συγκαλυφθούν εσπευσμένα, με παράκαμψη της συνταγματικής νομιμότητας. Η αντιπαράθεση με το ναζισμό και το φασισμό θα πρέπει να είναι πρώτα ιδεολογική και πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: