ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Γόνιμη η συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων στα Τέρτσα με παραγωγούς και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι του Ηρακλείου είχαν μια γόνιμη συνάντηση νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου στα Τέρτσα, με καλλιεργητές, μελισσοκόμους και μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βιάννου.
Στη συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που εφαρμόζουν την βιοκαλλιέργεια και την φυσική καλλιέργεια στην υποστήριξη και εξάπλωση των ήπιων αυτών μεθόδων γεωργίας χωρίς χημικά λιπάσματα και με σεβασμό στη γη. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η προοπτική σύστασης συνεταιρισμού παραγωγών που θα συνεργάζεται με κινήματα και συνεταιρισμούς καταναλωτών για το δίκαιο εμπόριο στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη με σκοπό την άμεση διάθεση των προϊόντων τους, χωρίς μεσάζοντες, σε τιμές αξιοπρεπείς για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βιάννου αναφέρθηκαν στις δραστηριότητές τους και στα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος, του τοπίου, των φυσικών πόρων όπως το νερό και το έδαφος κυρίως από την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων και αποβλήτων και από τις χρήσεις των προστατευόμενων περιοχών της Βιάννου. Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δικτύωσης του Συλλόγου με γειτονικές οργανώσεις για το περιβάλλον και γενικότερα με το οικολογικό κίνημα της Κρήτης. Διαπιστώθηκε η ανάγκη να αρχίσει άμεσα δράση με εκδηλώσεις, συζητήσεις και έντυπο υλικό για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στα ζητήματα αυτά και κυρίως στην εφαρμογή ήπιων μεθόδων γεωργίας.

Οικολόγοι Πράσινοι - Πολιτική Κίνηση Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: