ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Επιτέλους ένα τέλος στην ανοχή!

Επιτέλους η Δημοκρατία σταματά την ανοχή στην εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζιστών.

Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται σοβαρά η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αίτημα που κάποιοι καταθέτουμε καιρό τώρα και εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Να αποσυρθεί άμεσα το αντισυνταγματικό και εξευτελιστικό νομοσχέδιο για τα δασικά οικοσυστήματα

Σε μια αξιολύπητη κίνηση αυτοεξευτελισμού, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε σε διαβούλευση το Νομοσχέδιο «Δασικά Οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», το οποίο εξαφανίζει την έννοια της περιβαλλοντικής προστασίας των δασών από την ελληνική έννομη τάξη και δίνει απόλυτη προτεραιότητα στα φαραωνικά "αναπτυξιακά" έργα που θα αναλάβουν ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεργολάβοι για να αποτελειώσουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Η παραβίαση του Συντάγματος και της Νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία των δασών είναι τόσο εμφανής, που αφήνει εμβρόντητο και τον πιο αδιάφορο πολίτη. Το γεγονός ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση είναι πραγματικά αστείο και οποιοδήποτε κόμμα και φορέας θα ήθελε να λάβει μέρος σε αυτήν, απλώς θα νομιμοποιούσε μια μαφιόζικη απόπειρα διαρπαγής των πιο πολύτιμων περιοχών της ελληνικής φύσης.

«ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»: ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ!

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση:

Κε Υπουργέ,

Η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και πολιτεία ασφαλώς και πρέπει να στηρίζει την υγιή και δυναμική επιχειρηματικότητα, που θα μπορέσει να προσφέρει θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Εμείς ως Οικολόγοι-Πράσινοι πιστεύουμε ότι χρειάζονται στρατηγικές επιλογές που θα προωθούν την πραγματική οικονομία, θα αξιοποιούν τις πρωτογενείς πλουτοπαραγωγικές πηγές και τον δημόσιο χαρακτήρα των βασικών συλλογικών αγαθών και όχι ευκαιριακές «επενδύσεις» με αυτοσκοπό το κέρδος, που καταστρέφουν το περιβάλλον, τη διαγενεακή δικαιοσύνη και την ποιότητα της ζωής μας.

Ο Κον Μπεντίτ στο Ηράκλειο την Τετάρτη 25/09/2013

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, συν-πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Ανδρόγεω, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Ξύπνα Ευρώπη, ο ρόλος των περιφερειών». Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και θα μιλήσουν επίσης ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, ο κ. Γιώργος Νικολακάκης, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η κ. Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ατολμία θα ευνοήσει «ασυλία» της ναζιστικής οργάνωσης

Η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο πολιτικά όσο και ποινικά, για τις περιπτώσεις αδικημάτων που της αποδίδονται και δεν έχουν διαλευκανθεί, αλλά και ως εγκληματική οργάνωση, αφού εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Δικαίου. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να την αντιμετωπίσει χωρίς δημαγωγικές κορώνες για την προστασία της δημοκρατίας και της νομιμότητας, που η ίδια καταλύει συστηματικά και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ευθύνεται όχι μόνο γιατί αποτελεί μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που την έθρεψε, αλλά και γιατί η ατολμία της θα ευνοήσει τη διατήρηση της ιδιότυπης ασυλίας που ήδη απολαμβάνει η ναζιστική οργάνωση, άρα και θα επανατροφοδοτήσει τη δράση της.

Αντιμετωπίστε το φασισμό ή παραιτηθείτε!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες

Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Μακρής, δήλωσε:

«Όσο η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό και μας εθίζει στον αυταρχισμό και στην επιβολή μέτρων με χημικά και βία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές της, δημιουργεί οργή και επιθυμία για εκδίκηση, προϋποθέσεις που θρέφουν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Και όσο ανέχεται τους νεοναζί και την ακροδεξιά βία τους, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις περί άκρων, ο φασισμός ριζώνει στην κοινωνία και σκοτώνει τα παιδιά της, παρότι δεν ευθύνονται αυτά για την κατάντια της χώρας. Αν η κυβέρνηση, λοιπόν, δε μπορεί ή δε θέλει να αντιμετωπίσει το φασισμό και να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, αλλά και αν αφήνει την αστυνομία στο ρόλο του θεατή εγκληματικών ενεργειών, τότε οφείλει άμεσα να παραιτηθεί».

Δημιουργική ανατροπή που φέρνει λύσεις

Το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων από τη ΔΕΘ
Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν σήμερα, Παρασκευή, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 78ης ΔΕΘ η εκπρόσωπος Τύπου, Βάσω Νάκου αφού άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική παρουσίασε τις κύριες κατευθύνσεις της πράσινης οπτικής: «Η φετινή ΔΕΘ χαρακτηρίστηκε από μια αβάσιμη παρουσίαση ενός αισιόδοξου κλίματος για τη χώρα εκ μέρους του Πρωθυπουργού, κλίμα που τεχνηέντως καλλιεργεί όσο το πολυδιαφημιζόμενο success story της κυβέρνησης αποδεικνύεται ψευδές.

Από τη Συρία της φρίκης, στη φρίκη του Ελληνικού Κράτους

Η Λαμίς Αμπουνάχι και τα δύο παιδιά της, ο τρίχρονος Ουντάι και η εννιάμηνη Λαϊάλ από τη εμπόλεμη Συρία, χάθηκαν για πάντα από πυρκαγιά στα βουνά της Σάμου. Οι ελληνικές αρχές όχι μόνο δεν προσπάθησαν να τους σώσουν, αλλά συνέλαβαν και κράτησαν επί 15 ημέρες τον πατέρα στο αστυνομικό τμήμα Σύρου, που πήγε για να καλέσει βοήθεια. Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι ήδη από την πρώτη ημέρα της εισόδου τους στη χώρα επικοινώνησαν με τις ελληνικές αρχές για βοήθεια, αλλά η βοήθεια αυτή ήρθε και έφυγε, αφού  το σωστικό σκάφος που τους προσέγγισε από τα παράλια της Σάμου, πέρασε, τους είδε κι έφυγε άπρακτο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται μια γόνιμη, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Τα σχολεία ανοίγουν πληγωμένα από τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις ελλείψεις, τα  κενά, τις αποσπασματικές και βιαστικές καλοκαιρινές αλλαγές (προγράμματα, μετατάξεις, αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, κλπ).

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του Τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και, γνωρίζοντας από κοντά το σημαντικό  σε ποιότητα και εύρος έργο των περιφερειακών σταθμών, στηρίζουν τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου και του Τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης στο δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει με την κατάθεση προσφυγής για το παράνομο της απόλυσής τους και την επαναπρόσληψή τους.

Τέλος στα σχολεία «γκέτο» για τους Ρομά ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Η Ελλάδα κωφεύει;

Με δύο αποφάσεις κόλαφος  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Ελλάδα για τη λειτουργία σχολείων «γκέτο» στους Σοφάδες και στον Ασπρόπυργο1 που συνιστούν  ανεπίτρεπτο εκπαιδευτικό διαχωρισμό κατά των παιδιών Ρομά. Το ΕΔΔΑ ζήτησε ρητά από την Ελλάδα, να θέσει τέλος στην παραβίαση και, στην υπόθεση Σαμπάνη, να μετεγγράψει σε άλλα δημόσια σχολεία όσα αιτούντα παιδιά είναι ακόμα σε σχολική ηλικία.

Μικρότερο επίδομα, λιγότερο πετρέλαιο, νέα αδιέξοδη πολιτική θέρμανσης

Η καταγεγραμμένη σε απώλειες ΦΠΑ περσινή αποτυχία στην πολιτική θέρμανσης δεν έγινε μάθημα στο πάθημα της κυβέρνησης. Έτσι, αντί να στραφεί σε βιώσιμες λύσεις με γνώμονα τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, κινείται και πάλι με στόχο μόνο τα εισπρακτικά κριτήρια και επεκτείνει το επίδομα σε περισσότερους καταναλωτές μειώνοντάς το.